Pedro Sánchez
Foto: Albert Cadanet (ACN)

(ACN) El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que la pròrroga del decret de mesures anticrisi que prepara l’executiu s’allargarà fins al 31 de desembre. Ho ha comunicat aquest divendres en una roda de premsa a Brussel·les posterior a la celebració del Consell Europeu, que durant aquests dos últims dies ha reunit els líders de la Unió Europea.

El nou decret inclourà mesures com una nova rebaixa de l’IVA de la llumdel 10% al 5%-, Sánchez no ha donat més detalls, tan sols ha especificat que la pròrroga del decret plantejarà “rebaixes fiscals selectives” i que, a banda de les ajudes a les famílies, també afavorirà sectors com el transport o aquells considerats “activitats primàries”. “Sabem molt bé per a qui governem […] i volem protegir als més vulnerables”, s’ha limitat a indicar el president.

A banda de l’anunci de la pròrroga, el president del govern espanyol també ha subratllat la necessitat de “revisar i reformar” el funcionament del mercat elèctric a Europa i la importància de desvincular el preu del gas de la factura de la llum. Alhora, el dirigent socialista ha insistit en la idea d’imposar un topall al preu del gas a nivell europeu, en línia amb les declaracions que va fer el dijous a l’entrada del Consell.

El conjunt de mesures es donaran a conèixer aquest dissabte, després d’una reunió extraordinària del Consell de Ministres.