Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera ha estat històricament el barri de la ciutat que més artistes ha concentrat. Anys enrere era habitual passejar pels seus carrers i trobar artistes treballant en les seves obres i després oferir-les als interessats.

Fa poc més d’un any dues dones relacionades professionalment amb l’art van apostar per aquest barri a l’hora de tirar endavant el projecte B8 Estudio. Ubicat al carrer del Brosolí, 6 és un espai polifacètic que combina una llibreria d’art amb un espai de creació. La bona resposta dels veïns les ha encoratjades per seguir endavant, tot i els efectes de la pandèmia. 

La supervivència de l’art en plena pandèmia

B8 Estudio ofereix llibres d’art de tirades limitades i textos il·lustrats de manera artesanal. Van obrir el novembre del 2019, cinc mesos després, amb la pandèmia, van haver d’abaixar la persiana.

A la llibreria hi ha tirades limitades de llibres il·lustrats d’editorials independents

La Lucía Cortés, una de les sòcies de l’espai, assegura que “han estat mesos durs, ja que no inicies un projecte d’aquestes característiques pensant que en pocs mesos hauràs de tenir tancat”.

La primera campanya va ser bona, però hauríem tancat si no arriba a ser pels veïns”
Lucía Cortés, B8 Estudio

Espai creatiu i d’exposicions

Aquest espai també és una galeria d’art i un taller de pintura. Per això no és estrany trobar la Laura Bonello en ple procés creatiu. La pandèmia va aturar les exposicions, però ja pensen en el futur.

La Laura treballa les seves obres en el mateix espai on les exposarà quan estiguin acabades

La Laura Bonello, l’altra responsable de l’espai, afirma que “hem rebut moltes propostes artístiques durant el confinament. L’activitat creativa no s’ha aturat”.

El confinament ens ha servit per agafar forces i pensar en el futur més proper”
Laura Bonello, B8 Estudio

Tot i que encara queden uns mesos perquè la pandèmia passi a la història, les promotores de B8 Estudio miren el futur amb optimisme, entre altres coses, gràcies al suport que han rebut dels veïns.