El Gremi de Floristes de Catalunya és optimista de cara al Sant Jordi d’enguany i calculen vendre set milions de roses. Ho assegura taxativament el president de l’entitat, Joan Guillem, que “s’arrisca” a fer aquest pronòstic de venda de roses, en el qual hi afegeix que de roses d’autor, “aquelles que elaboren amb coneixement a les floristeries”, n’esperen vendre un milió. Consideren que el calendari els va de cara perquè aquest any Sant Jordi cau entre setmana.

Bona part de les floristeries de Barcelona ja han començat a preparar aquesta mena de roses. És el cas de La Plata, un establiment del Poblenou. En David Garcia, responsable de la floristeria, calcula vendre “entre 1.000 i 1.200 roses amb un disseny rústic, sense materials plàstics”.

El calendari, favorable

Les previsions de venda de roses —principalment la vermella— també les condiciona un calendari “favorable”, apunta el president del Gremi de Floristes, Joan Guillem. I ho és, matisa, “perquè Sant Jordi cau entre setmana“. En aquest sentit, el responsable de la floristeria La Plata també creu que “això hi ajuda, perquè la gent es queda a Barcelona“, per això confien en les escoles, els llocs de treball i els veïns de cara a la diada.

Capses per obrir a les llibreries

Quan falten menys de quatre setmanes per Sant Jordi, també n’esperen coses positives a les llibreries. Aquests dies hi han arribat desenes de capses carregades de títols “que ara toca endreçar”, expliquen a la llibreria Sendak, especialitzada en literatura infantil i juvenil.

La responsable de l’establiment, Núria Cárcamo, detalla que aquests darrers mesos han notat un interès creixent en el còmic: “S’està llegint molt de còmic i s’estan fent coses molt bones, i en català”, matisa optimista.