L’emblemàtic restaurant Casa Darío, ubicat des de fa més de mig segle al carrer del Consell de Cent, 256, va tancar portes la tardor del 2023. Tal com ha avançat ‘Tot Barcelona’ i ha pogut confirmar betevé, el local de l’antiga marisqueria gallega actualment pertany del Grup Nomo, especialitzat en cuina japonesa.

El local, en obres

L’establiment està en obres des de finals d’any per convertir-se en el nou projecte de la cadena, el més important fins ara, segons explica el Grup Nomo a betevé. Aquesta empresa va néixer l’any 2007 a Gran de Gràcia i amb el temps s’ha estès a altres emplaçaments de la ciutat. De fet, fonts del grup expliquen que feia temps que buscaven tenir presència també al carrer del Consell de Cent.

Els 500 m², ubicats al ben mig de l’Eixample, els permetran engegar diversos projectes que fins ara no havien pogut dur a terme. De moment, a la planta que dona al carrer preveuen ampliar l’oferta gastronòmica del Grup Nomo i donar protagonisme a la cocteleria. Des de la cadena han explicat a betevé que ara mateix treballen per acabar de definir el projecte.

Una marisqueria fundada l’any 1969

El restaurador Darío Duro i la seva dona, Manuela Arias, van obrir les portes de Casa Darío l’any 1969. Els orígens gallecs dels propietaris, sumats també als anys d’experiència a Europa i Amèrica, van convertir el restaurant en tot un referent del cuina gallega a Barcelona.

Ubicat a només dos carrers de la plaça de la Universitat, l’antiga marisqueria d’ambient clàssic va guanyar diversos premis gastronòmics. El restaurant disposava d’una carta amb 79 menjars, entre els quals destacaven els peixos i mariscos de Las Rías i la carn gallega. A l’octubre un usuari d’una de les plataformes en línia que recull opinions de negocis de restauració ja va avançar que la marisqueria tancava i es traspassava per reconvertir-la en un restaurant de cuina oriental.