La regidora de la CUP Eulàlia Reguant ha celebrat, en una entrevista al programa ‘bàsics’, el trencament del pacte entre Barcelona en Comú i el PSC. El fet no assegura l’acostament entre comuns i cupaires, però, per Reguant, “és una oportunitat per a les classes populars”.

La regidora de la CUP confia que l’Ajuntament de Barcelona vegi “polítiques transformadores i rupturistes”, cosa que assegura que no s’ha vist durant aquest mandat.

Reguant ha fet referència també al pressupost municipal que el govern presenta aquest dimarts i ha advertit que cal refer-lo perquè s’ha elaborat mentre el PSC era al govern. És un argument que manté especialment perquè considera que els elements essencials del pressupost, “no es poden tocar” tot i la possibilitat d’afegir-hi modificacions durant la tramitació.

Junts pel Sí haurà de donar explicacions

Eulàlia Reguant també ha fet referència a la política catalana i ha criticat durament l’escenari de “no-confrontació” de Junts pel Sí, “menystenint la capacitat coercitiva de l’Estat espanyol i la necessitat de no fer un relat màgic”. Reguant es referia així a les veus  de Junts pel sí que en les últimes hores han parlat de no haver sabut calibrar bé la força de la resposta de l’Estat.  En aquest sentit , Reguant ha recordat que la CUP ja havia advertit de la necessitat de “desobeir les lleis”.