MAITE HERNÁNDEZ membre del Comitè de Vaga de Klüh Linaer "Sabemos que compañeros a día de hoy no han cobrado ni la paga extra ni la nómina de diciembre. Esto no es solo a nivel de la Ciutat de la Justícia, hay compañeros en Huelva, Sevilla, Almería, Valencia, Alicante. Esto lo que nos hace es pagar comisiones a los bancos, intereses, penalizaciones por tener la cuenta al descubierto, compañeras colándose en el metro para poder ir a trabajar y tener las neveras vacías, y esto no ese puede tolerar más. ¿Nuestras intenciones? O que nos den una garantía de que esto no vuelve a pasar o que se les restringa el contrato, pero una garantía legal, no de palabra, porque de esta empresa ya no nos creemos nada."

Aquest dilluns ha començat una vaga del personal de neteja de la Ciutat de la Justícia, que s’allargarà fins divendres. Denuncien que l’empresa adjudicatària del servei, Klüh Linaer, actua de manera negligent i no els ha pagat la nòmina amb puntualitat en nou ocasions en dos anys. Una quarentena de treballadores s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia i han desplegat una pancarta amb els lemes “Fa mesos que estem cobrant amb retard” o “Prou injustícies a la Ciutat de la Justícia”. Asseguren que els retards en el pagament posen en perill la seva subsistència i les deixen desemparades a l’hora d’afrontar les despeses habituals de cada mes.

L’últim endarreriment s’ha produït amb la nòmina del mes de desembre. Moltes dels treballadores no la van cobrar fins divendres passat, 20 de gener, alguns no l’han vist ingressada fins aquest dilluns, 23 de gener, i d’altres encara no han cobrat. Els sindicats denuncien que l’estiu passat el Departament de Justícia va renovar el contracte de la neteja de la Ciutat de la Justícia a l’empresa Klüh Linaer, tot i que ja havia pagat amb endarreriments aquí i en altres edificis públics arreu de l’estat. El sindicat CGT, convocant de la vaga, demana que es rescindeixi el contracte per incompliment de les condicions i s’adjudiqui a una altra empresa.

La vaga de la neteja durarà cinc dies, entre el 23 i el 27 de gener, i tindrà uns serveis mínims diferents segons els àmbits del servei. A l’espai forense els serveis mínims són del 100 %, mentre que als calabossos i el jutjat de guàrdia es redueixen al 50 % i a la resta d’espais només seran del 25 %.