torrons

El Gremi de Pastisseria de Barcelona confia en un petit increment de vendes aquest Nadal entre un 3 i un 5 % més que l’any passat. Els artesans han previst vendre uns dos milions d’unitats de torró i gairebé un milió de tortells, cosa que igualaria les xifres del 2019.

Segons el president del Gremi, Antoni Bellart, s’espera una bona campanya: “Som optimistes i esperem una bona campanya de Nadal, com les d’abans”. Tot i això, Bellart alerta que l’actual escalada inflacionista, amb l’increment de la factura de la llum, posa en risc part del sector: “Som petites empreses, sense capacitat de gestionar una situació d’incertesa com aquesta, no podem repercutir l’increment de costos en el nostre client i només ens queda reduir marge”.

Els clàssics, els més venuts

Les pastisseries catalanes tornen a exposar torrons creatius al seus aparadors, però els clàssics segueixen sent els més venuts, com els de crema cremada i els de Xixona i Alacant. Per exemple, la pastisseria històrica La Colmena ja fa setmanes que elaboren torró clàssic, concretament més de 800 barres cada dia. Actualment, el negoci ostenta el premi de Millor torró artesà de crema cremada de l’estat.

Els pastissers també elaboren torrons d’autor i gustos innovadors, com les combinacions amb xocolata, pralinés (d’avellana o ametlla) i “ganache” (nata i xocolata) com a base. També creix l’oferta de torrons amb gust de pastís, com el de formatge o el de tiramisú.

Alguns establiments també han renovat el tradicional tronc de Nadal, ara amb noves formes i gustos innovadors. Per exemple, es fan pastissos individuals amb motius nadalencs, com arbres de Nadal fets de xocolata i amb fruita seca.

El panettone artesà, molt consolidat

El panettone s’està convertint, cada vegada més, en unes postres que presideixen les taules de Nadal a Catalunya. Els pastissers esperen que n’augmentin les vendes un 8 % respecte a l’any passat. El consum d’aquest dolç italià s’ha multiplicat per 10 des del 2014 a tot l’estat, cada cop es ven més i durant més temps. Ho corroboren les pastisseries guanyadores del concurs Millor Panettone Artesà 2022: L’Atelier i Panes Creativos, que estan batent els seus rècords de vendes.


Comparteix a: