La PAH ocupa una oficina del BBVA

La PAH denuncia que el BBVA no està complint la llei antidesnonaments aprovada pel Parlament. Asseguren que la nova norma obliga l’entitat a oferir lloguers socials a les famílies vulnerables, però que fins ara no ha respost les sol·licituds. Per això, aquest dimecres al matí han ocupat una oficina del banc i s’hi han quedat fins que els han assignat un interlocutor amb qui negociar a partir d’ara.

Amb aquesta acció, la PAH buscava aconseguir un interlocutor per negociar “desenes” de casos de famílies afectades, que asseguren que són molt diversos. Entre aquests hi ha el de la Sònia, que pagava un lloguer social però que denuncia que no li volen renovar el contracte. També la Mounia, que ocupa un pis i assegura que té dret a un lloguer assequible però que no li ho concedeixen. O bé l’Alvard, que està pendent d’una execució hipotecària i, de moment, afirma que no li han condonat el deute ni li han ofert cap lloguer social. Segons els activistes, l’entitat s’ha compromès a negociar cas per cas, especialment els de qui tenen deutes directament amb el banc.

Pisos a mans de fons voltor

Segons la PAH, en molts casos el BBVA va vendre els immobles afectats a fons voltor. L’entitat prohabitatge, però, remarca que són companyies en les quals el banc té accions i, per això, sostenen que “l’entitat té la responsabilitat, com a gran tenidor, d’obligar aquests fons a atorgar el lloguer social a aquestes famílies”. En canvi, critiquen que “se n’ha rentat les mans” i asseguren que molts habitatges ja no són de la seva propietat .”La realitat és que han deixat desemparades moltes famílies amb qui van signar acords en el seu moment”, asseguren en un comunicat.

La PAH, a més, denuncia que “bancs i fons voltor es neguen a acceptar la documentació o dilaten processos eternament, exasperant les famílies”. Per això, els ofereixen acompanyament a l’hora d’entregar documents i en fan un seguiment conjunt.