vaga h&m manifestació barcelona

Aquest dimecres es farà la vaga a l’H&M de 24 hores, amb una manifestació a Barcelona per reclamar una millora de les condicions salarials. El comitè d’empresa ha convocat una aturada de l’activitat a les botigues de la firma sueca, que vindrà acompanyada d’una mobilització que sortirà a les 16 h al número 194 del carrer de Pau Claris i que acabarà just davant la botiga d’H&M al passeig de Gràcia.

Segons el sindicat CGT, el motiu de la convocatòria és la negativa de l’empresa a negociar les propostes de millora per als treballadors. D’una banda, reclamen el complement salarial del plus dels idiomes, que tindria una adhesió del 80 % de les treballadores de la plantilla. De l’altra, exigeixen l‘actualització salarial de l’IPC, que està congelat perquè el conveni col·lectiu del comerç tèxtil va caducar el 2021.

La CGT denuncia que la companyia factura 54.500 milions de corones i que la xifra equival a un 12 % d’augment de vendes.

Abans, dos dies de vaga parcial

L’aturada d’aquest 6 de juliol ve precedida de dues jornades de vaga parcial que es van fer al maig del 2022, també per reclamar el complement salarial del plus d’idiomes. El clima laboral ja es va enrarir el 2021 quan la companyia va avisar els treballadors que iniciaria un ERO que podria afectar més de 1.000 treballadors a Espanya.