Des del gener del 2021 i fins al mes de juny, s’han produït de mitjana 19 desnonaments al dia a la província de Barcelona. Són dades del Consell General del Poder Judicial que s’han conegut aquest dimecres. En total, la xifra puja fins als 3.419 llançaments en aquests sis mesos. Al conjunt de Catalunya, n’hi ha hagut 5.061.

La immensa majoria dels desnonaments, 2.601, s’han executat per impagament de lloguer. Les execucions hipotecàries han suposat 492 llançaments i 326 dels desallotjaments s’han produït per altres motius.

Les xifres no difereixen gaire de les que es van publicar el mes de juny i que recollien el nombre de llançaments que s’havien produït des del gener i fins al març del 2021: se’n van executar un total de 1.653.

La moratòria del Govern espanyol acaba el 31 d’octubre

Ja fa temps que les entitats en defensa de l’habitatge alerten del que pot passar a partir del 31 d’octubre, quan acabi la moratòria que el Govern espanyol va aprovar per la crisi sanitària. Reconeixen que la mesura ha ajudat a aturar alguns dels llançaments i temen que ara, durant la tardor, es produeixi “un tsunami”. Per això, reclamen tirar endavant lleis que obliguin els grans tenidors a fer lloguers socials.