Pere Chias, Gremi de Restauradors de Barcelona "Es requereix una anàlisi més acurada, gairebé cas per cas. Si s'aplica la norma tal com està crearem un problema econòmic pel sector gravíssim. Se'n poden anar 10 o 12.000 persones directes més els indirectes que suposa a l'atur. I això pot suposar que el 40 o el 50% de la recaptació d'aquestes microempreses que tenim a la ciutat els baixi. Si el resultat és aquest que tenim sobre la taula, és un nyap grandíssim. Falta de previsió en no veure on anàvem a parar, en decidir el règim de distàncies, que és el principal problema que tenim. Les voreres de Barcelona estan ocupades per mobiliari urbà, entrades i sortides de pàrquing, ascensors, màquines, bancs, bicing, contenidors, veïns... És tan gran que No podem generalitzar que a un carrer haguem d'estar a 15 metres d'una parada d'autobús quan a lo millor a 10 tampoc passa res. La ciutat és variadíssima. -És un dels problemes de la norma, que no recull aquesta realitat?-. Clar. És que s'ha fet lineal, i no es pot pensar en els mateixos paràmetres en tots els barris tan diferents que tenim a la ciutat. És aquest el gran error."

Chias ha assegurat que si l’ordenança entrés en vigor aquest estiu es perdrien entre 10.000 i 12.000 llocs de treball directes, a més de la repercussió que es generaria en la resta d’empreses del sector. El president del Gremi ha reconegut que aquesta normativa la van consensuar amb el govern municipal de Trias, tal com va explicar l’exalcalde a BTV, però ha explicat que hi havia un compromís per aplicar-la de forma progressiva.

Pere Chias ha carregat contra l’ordenança perquè considera que no té en compte les particularitats dels diferents barris de la ciutat, i ha demanat que s’analitzi en detall la normativa, “gairebé cas per cas”. El president del Gremi de Restauradors ha explicat que aquest mateix divendres es reunirà amb la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i s’ha mostrat optimista que el nou govern municipal podrà “arreglar un problema que necessiti sensibilitat” com aquest.