(ACN/Redacció) Després de dues revetlles gairebé en blanc, les discoteques i bars musicals encaren amb optimisme la nit de Cap d’Any 2023. Els responsables de les sales esperen que la darrera nit de desembre els permeti posar el llaç a un 2022 que va començar encara marcat per la pandèmia, però que ara funciona a tota velocitat tant a la capital catalana com a localitats properes com Sitges.

Des de la FECASARM i el Gremi de Discoteques de Barcelona xifren en més del 75 % la venda d’entrades anticipades per les festes de benvinguda al 2023.

“Penjarem el cartell d”entrades exhaurides'”

“La previsió per aquesta nit de Cap d’Any és molt bona i calculem que el 30 i el 31 de desembre es vendrà tot, de manera que penjarem el cartell d’entrades exhaurides. És una festa molt important, per a nosaltres és la millor de l’any”, explica a l’ACN el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas.

En aquest sentit, Mas recorda que la gent té “moltíssimes ganes de celebrar”, especialment aquells joves que tenien 16 i 17 anys durant la crisi sanitària, i que aquest dia 31 sortiran per primera vegada a acomiadar un any. “Estem molt contents i llancem un missatge de tranquil·litat, prudència i calma. Que la gent es comporti, surti amb ganes de divertir-se i respecti l’entorn”, apunta.

S’apugen els preus de les festes

Pel que fa als preus, el responsable gremial ressalta que la inflació ha sacsejat el sector de l’oci nocturn que a l’estiu ja va patir problemes de subministrament en productes com el gel o les begudes alcohòliques. “Hem intentat repercutir el mínim possible, però no parlem d’una pujada exagerada”, matisa abans d’avisar que en alguns serveis han patit encariments del 200 %.

Festes exclusives i populars

Des de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) també es mostren molt optimistes per una de les nits més importants del curs per a les discoteques i bars musicals. El seu president, David López, destaca que aquesta serà la primera revetlla sense restriccions des del 2019: “Tota la prevenda està funcionant molt bé”, celebra l’empresari. “Hem de tenir en compte també que aquest any la nit de Cap d’Any cau en dissabte, així que es reforça una mica”, destaca. Sobre l’oferta, defensa que n’hi ha de tota mena, de més “exclusives” o de més “populars”. “Podem trobar propostes que arrenquen des dels 20 euros”, resumeix.

La FECALON entoma aquesta data amb “bastant optimisme i esperança”. “Hem perdut el compte de quantes nits de Caps d’Any no hem pogut celebrar, i ara ve una nit que podem definir com la més especial de tot l’any”, apunta Damià Orts, membre de FECALON, que defineix aquesta revetlla com un “retrobament” després de dos anys de restriccions.