El raïm és un dels protagonistes indiscutibles de la nit de Cap d’Any. Les previsions inicials de Mercabarna apuntaven que el preu d’aquesta fruita augmentaria perquè la producció havia baixat entre un 25 i un 30 %. Finalment però no ha estat així i s’ha mantingut el preu, degut a la reducció de la demanda.

Es redueixen les vendes de raïm

El vicepresident del Gremi de Majoristes de Fruites i hortalisses de Mercabarna, Pere Prats, apunta que els venedors havien previst vendre al voltant de mig milió de quilos de raïm. Finalment, segons Prats, la demanda ha estat inferior a l’esperada. Alguns fruiters apunten que l’eliminació de les restriccions per la covid ha fet que la gent hagi decidit passar el Cap d’Any fora de la ciutat. Precisament, aquesta davallada de les vendes, ha contribuït a frenar l’increment de preu del raïm.

Aledo, la varietat més habitual per Cap d’Any

La major part del raïm que menjarem aquesta nit per rebre el 2023 serà de la varietat Aledo. És la que madura més tard, d’aquí que sigui la més habitual per Cap d’Any. Es tracta d’un raïm blanc, petit i dolç que es cultiva a Vinalopó, Alacant.

venda raïm cap any