Obre una pastisseria sense gluten al districte de Nou Barris. L’espai, que es va inaugurar l’1 de juliol, s’anomena Singluteria i es troba al número 179 del passeig de Fabra i Puig. Combina la pastisseria amb una zona de cafeteria que destaca també per l’oferta d’opcions veganes i el cafè d’especialitat. A banda de pa artesanal també comercialitzen pastissos vegans i pastissos i brioxeria sense gluten ni lactosa, en aquest cas dels obradors HelMa Cakes i Ca la Maria.

Hores d’ara l’Associació de Celíacs de Catalunya té comptabilitzats a Barcelona 10 obradors que ofereixen productes sense gluten. L’entitat s’encarrega de certificar aquells establiments que ho sol·liciten i que compleixen uns certs protocols de seguretat per garantir que els aliments no es puguin haver contaminat.

Una bona acollida

Paula Martín és la propietària de l’establiment. Martín, que és veïna del barri, ha explicat a betevé que la idea sorgeix de la seva pròpia experiència com a persona sensible al gluten. Així, amb la creació de la cafeteria va voler posar remei a la necessitat, d’ella i també de moltes altres persones, de trobar espais propers on poder comprar i consumir productes respectuosos amb la sensibilitat al gluten i amb la malaltia de la celiaquia.

La falta d’obradors especialitzats ha fet que la pastisseria tingui una bona acollida al barri. La propietària ha detallat que el pa sense gluten i els pastissos vegans són els més reclamats per la clientela i ha destacat que “tots dos són productes artesanals que es fan al mateix local”.