adjudicacions estiu 2024 docents

Els mestres i professors que esperen saber a quin centre treballaran el curs vinent hauran d’esperar encara uns dies a saber-ho. Estava previst que aquest 5 de juliol es publiquessin les adjudicacions d’estiu 2024, però el Departament d’Educació ha informat els docents que les destinacions no es coneixeran fins al setmana del 22 al 26 de juliol. Una resolució que el DOGC ja es va publiar també dimecres. El motiu, que enguany el procés és més complex perquè s’integren 31.153 funcionaris i s’han rebut més de 62.354 sol·licituds. En total, hi ha més de 3,8 milions de peticions individuals.

Educació, conscient de les molèsties per les adjudicacions d’estiu 2024

En una notificació interna enviada a les direccions i els docents, el departament argumenta que davant aquesta “excepcionalitat”, ha calgut adaptar l’aplicació informàtica per gestionar el gran volum de peticions i dades i introduir les vacants. Després de diverses proves, l’equip tècnic ha demanat més temps per tenir-ho tot enllestit. Des d’Educació admeten que són “conscients de les molèsties i la inquietud que aquest fet ocasionarà” però recorden que cal “prioritzar el correcte desenvolupament del procés”.

Afectacions en l’inici de curs?

Tradicionalment, Educació feia aquestes adjudicacions a finals de juliol, però des de fa tres cursos, quan es va avançar el calendari, el procés es va avançar perquè docents i direccions tinguessin més marge de planificació. El curs 24-25 començarà el 9 de setembre i aquest canvi d’última hora no ha caigut bé entre els docents que qüestionen que no tindran prou temps.

Plantada de les direccions

Diverses direccions escolars de Barcelona ja han expressat el malestar en una carta en què denuncien que la decisió dificulta la planificació del curs vinent i suposa “una falta de respecte” a la feina dels equips docents. Una missiva que han enviat al Consorci d’Educació de Barcelona.

La notícia també ha indignat els sindicats. CCOO considera que “és una vergonya que juguin amb el personal docent”.