L’Associació Celíacs de Catalunya té comptabilitzades a Barcelona només nou pastisseries on s’elaboren mones de Pasqua i altres dolços aptes per a persones que pateixen aquesta malaltia o que són intolerants al gluten. L’entitat certifica aquells establiments que ho sol·liciten i que compleixen uns certs protocols de seguretat per garantir que els aliments no es puguin haver contaminat.

Les nou pastisseries certificades on es poden trobar dolços sense gluten a Barcelona estan repartides per diferents districtes de la ciutat. Així, tres es troben a Sarrià – Sant Gervasi; dues, a Sant Andreu i dues més, a Ciutat Vella. També se’n poden trobar una a Gràcia i una altra a les Corts. En canvi, districtes com l’Eixample i Sant-Martí, entre d’altres, no disposen de cap pastisseria certificada per a celíacs.

Només un 1 % de les pastisseries catalanes, certificades

En el conjunt de Catalunya, el nombre de pastisseries on elaboren dolços per a celíacs i que han estat registrades per l’entitat representen només l’1 % del total. Per això, moltes persones opten per fer-se els dolços ells mateixos, però l’Associació Celíacs de Catalunya anima els professionals de la rebosteria a fer el pas i posar-se en contacte amb l’entitat per sol·licitar el tràmit i registrar-s’hi de forma gratuïta.