Aquest cap de setmana, el Museu Marítim acull la segona edició de la Fira sense Gluten. La cita posiciona Barcelona com a capital europea dels productes i la dieta sense gluten. Amb una oferta de més de 70 expositors, l’esdeveniment ha atret milers de visitants, tant dissabte com diumenge, i ha estat un èxit de públic.

Aparador de productes i punt de trobada

El certamen és un aparador dels productes de la dieta sense gluten, però també és un punt de trobada per a les persones celíaques o sensibles a la proteïna. En el recinte del museu s’han donat a conèixer productes, receptes, begudes i tendències.

També s’hi han fet cursos, tallers, demostracions culinàries i activitats divulgatives sobre la celiaquia.

553.000 afectats a tot Catalunya

S’estima que hi ha un 1 % de malalts celíacs i un 6 % de persones sensibles al gluten no celíaques, és a dir, uns 553.000 afectats a Catalunya i, per tant, manifesten els símptomes propis de la celiaquia quan prenen gluten.

Un dels problemes que té el col·lectiu és el sobrecost de la cistella de la compra, que es calcula que és d’uns 1.000 euros més a l’any.

La restauració, el repte pendent

L’Associació de Celíacs de Catalunya ha aprofitat la jornada per recordar que ara la gran assignatura pendent és la restauració. La portaveu de l’entitat, Irene Puig, ha denunciat la “falta de sensibilització” del sector, que a vegades malgrat tenir productes sense gluten, tenen aliments o productes que en poden tenir traces.