Els treballadors de l’àrea verda i blava fan vaga parcial aquest dimarts, 8 de novembre, per protestar contra els canvis en la jornada laboral que, segons diuen, planteja l’empresa. L’aturada és de les 12.25 a les 15.45 hores i el comitè d’empresa també ha convocat una concentració de protesta davant les oficines centrals de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), ubicades al carrer de Calabria, número 66.

Segons denuncia el sindicat Comissions Obreres (CCOO), la direcció vol incloure més dies de treball anuals, diumenges i festius, així com l‘obligació per als treballadors de portar una moto. El comitè d’empresa també critica que la plantilla de treballadors de les àrees verda i blava continua reduint-se, malgrat que el nombre de places d’aparcament a regular s’ha duplicat en els darrers anys.

El president del comitè d’empresa, David Martínez, ha assegurat que el vol fer l’empresa són “canvis substancials en les condicions de treball” i ha anunciat una altra aturada per dimarts vinent, dia 15 de novembre.

Aquestes convocatòries se sumen a les aturades que ja s’estan fent els caps de setmana i que, segons el sindicat CCOO, tenen un seguiment al voltant del 100 %. La plantilla fa set mesos que es mobilitza per reivindicar els seus drets laborals.

B:SM vol arribar a un acord i proposa un mediador extern

Per la seva banda, fonts de B:SM han explicat a betevé que l’empresa manté oberta la negociació i que vol arribar a un acord consensuat amb la plantilla. Assegura que han fet fins a 13 reunions en què ha fet diverses propostes al comitè. La darrera, aquest mateix dilluns, la jornada prèvia a la vaga. En aquesta trobada ha proposat la figura d’un mediador extern per aconseguir que la negociació, ara estancada, avanci.

Quatre diumenges a l’any amb retribució addicional

Segons fonts de l’empresa, actualment els festius i diumenges es cobreixen amb treballadors voluntaris i hores extra. B:SM afirma que vol reorganitzar la plantilla i els horaris per adaptar-los a les necessitats d’un servei que ha crescut amb el desplegament de l’àrea verda a tota la ciutat.

La proposta de l’empresa és que cada treballador cobreixi quatre diumenges a l’any, amb una retribució addicional i eliminant la jornada partida que fan actualment. El desplegament d’aquests canvis seria gradual fins al setembre del 2023.