El Comitè d’Empresa de B:SM ha convocat aquest dimarts, 21 de novembre, una altra jornada de vaga parcial adreçada als treballadors que vigilen l’estacionament de les àrees blava i verda. L’aturada serà de tres hores, des de les 12.25 fins a les 15.45 h, i tenen previst concentrar-se a les 13.15 h a la plaça de Sant Miquel, on hi ha un dels accessos a l’Ajuntament de Barcelona.

El 14 de novembre el comitè va presentar a l’empresa una nova proposta a l’acte de mediació en seu del Tribunal Laboral de Catalunya. En aquesta ocasió es demanava una jornada setmanal de 35 hores i una millora econòmica de 750 euros anuals a canvi d’acceptar treballar diumenges i festius, així com 150 euros mensuals per a aquelles persones voluntàries que decideixin fer el servei de motos. A hores d’ara, i segons el comitè, la direcció no ha donat encara resposta a la proposta dels treballadors, cosa que segons el comitè d’empresa demostra “una manca clara de voluntat negociadora”.

Un conflicte que es remunta al mes de març

El conflicte entre els treballadors i la direcció de B:SM fa mesos que dura. Al març ja van convocar una vaga tots els caps de setmana de l’any per reivindicar millores en les condicions laborals de les 170 persones encarregades de controlar els vehicles que aparquen en aquestes àrees. Al maig, el comitè de vaga i la direcció de l’empresa van acordar la suspensió de la vaga per negociar les millores, però arribada la data límit, el 30 de maig, l’empresa no va donar cap resposta als treballadors, que van decidir reprendre les aturades del cap de setmana, que es mantindran fins a finals del 2022.