(ACN) El Comitè d’Empresa de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ha decidit per unanimitat convocar el personal de l’àrea verda i blava a una nova jornada de vaga parcial per al pròxim dimarts, 8 de novembre, segons ha anunciat CCOO. Els treballadors faran una aturada des de les 12.30 h i fins a les 15.45 h per denunciar els canvis en la jornada de treball plantejats per l’empresa.

Aquesta nova jornada de protesta s’uneix a les que duen a terme els treballadors durant els caps de setmana i que, segons el comitè d’empresa, continuen amb un seguiment al voltant del 100 %.

Més dies de feina i l’obligació de portar una moto

Segons argumenta el sindicat, la direcció de BSM vol incloure més dies de treball anuals, diumenges i festius, així com l‘obligació per als treballadors de portar una moto. “Es tracta d’aspectes que de cap manera poden ser modificats unilateralment” per l’empresa, ha denunciat CCOO.

“BSM actua amb contundència per posar fi a una vaga legítima i implantar les seves necessitats organitzatives, però, en canvi, es renta les mans de les agressions que pateix la seva plantilla durant la realització de les seves tasques”, argumenten els treballadors.

Reclamen reunir-se amb Jaume Collboni

Així mateix, la plantilla denuncia la “incompetència i nul·la capacitat” de la direcció de l’empresa a l’hora de resoldre el conflicte, i l’acusa de “tancar l’espai de diàleg i negociació”. En aquesta línia, els treballadors acusen l’Ajuntament de Barcelona de “mirar cap a un altre costat”. Segons indiquen, els treballadors continuen sense data de reunió amb el president de BSM, Jaume Collboni, malgrat que afirmen que la van sol·licitar oficialment al juliol.

CCOO conclou el comunicat afirmant que la sortida al conflicte “depèn que s’entenguin i es respectin les peticions de la part social i que no s’imposi unilateralment un model d’organització del treball”.