El nebot de Juan Bayén, el popular Juanito, ha explicat a betevé que veu difícil recuperar les parades del Pinotxo al Mercat de la Boqueria. Per això, Jordi Asín Bayén es planteja buscar un altre emplaçament i estudia “entre dues o tres opcions alternatives”. Després de la jubilació de Joan Bayén “Juanito” la família Asín Bayén és l’actual propietària de la totalitat del negoci i, per tant, en cas d’obrir un nou establiment es podrien quedar amb el nom original de Pinotxo Bar, segons han explicat a betevé fonts de la família i els seus representants legals.

La parada manté el nom de Pinotxo Bar

Tot això, en espera de saber com es resol el conflicte judicial entre els titulars del negoci, la família Asín Bayén, i l’actual adjudicatari de les parades del Mercat de la Boqueria, la societat Restaurante Egipto, SLU. De moment, la jutgessa del Jutjat Mercantil 9 de Barcelona ha ordenat a l’actual gestor de les parades que retiri el nom de Pinotxo Bar de la parada com a mesura cautelar. Una mesura, però, que a hores d’ara no s’ha executat i, per tant, les lletres taronges continuen allà.

La Boqueria, en expectativa del futur de l’establiment

Els paradistes i els clients del Mercat de la Boqueria es mantenen en expectativa sobre què passarà amb aquest espai tan emblemàtic. Alguns, com el Javier López, que té parada al mercat, creuen que el canvi de propietat de la parada “no és agradable perquè fa molts anys”, però es mostra resignat. En canvi, una altra paradista, l’Eva López, és més contundent: “El Pinotxo era el Juanito, el Jordi, l’Albert. No existeix el Pinotxo ara”.

Entre la clientela també hi ha divisió d’opinions. Alguns creuen que “no és el mateix” i que “costarà molt que sigui el Pinotxo”. D’altres, en canvi, creuen que si es fa una bona feina “es pot mantenir el prestigi del propietari anterior”.