bar pinotxo boqueria

Nou capítol en el convuls traspàs del bar Pinotxo, a la Boqueria. Segons ha pogut saber betevé, la jutgessa del Jutjat Mercantil 9 de Barcelona ha ordenat com a mesura cautelar retirar el nom original de Pinotxo Bar a l’actual gestor de les parades on s’ubica el mític establiment. L’ordre es va dictar el 16 de març i aquest dilluns ha de ser comunicada a la societat Restaurante Egipto, SLU, actual concessionària del negoci, per decisió unilateral de Juan Bayén, el popular Juanito. De moment, aquest dilluns a la tarda, el local continuava obert amb el mateix nom.

L’altre 50 % del negoci familiar continua en mans del nebot de Bayén, Jordi Asín Bayén. En un comunicat que la defensa d’Asín —el despatx Sol Munyañola— ha fet arribar a betevé, s’explica que la família considera “injustificable” el que ha fet Juan Bayén i defensa que el negoci “seguirà amb la tercera i la quarta generació al capdavant i conservarà l’esperit familiar que sempre ha caracteritzat el Pinotxo Bar”.

Un negoci familiar amb 80 anys

Afegeixen en el mateix comunicat que no tenen cap ànim de criticar “la manera de conduir-se de Juan Bayén, que ha decidit tallar d’arrel la continuïtat d’un negoci familiar amb més de 80 anys“. La família ha optat per iniciar accions legals per revocar la decisió i ja hi ha un primer gir de guió: el Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona “ha adoptat i ordenat una mesura cautelar per la qual requereix a Restaurante Egipto, SLU, perquè cessi immediatament i s’abstingui d’utilitzar la denominació Pinotxo Bar“.

Segons el comunicat, “les concessions de les parades pertanyen a la societat familiar titular del negoci”.

El text conclou que “els danys personals i d’imatge per la pèrdua de la ubicació del negoci familiar a la Boqueria són irreparables” però que buscaran la restitució dels seus drets. En aquest sentit, els representants legals han avançat a betevé que Jordi Asín Bayén i la seva família tenen intenció de reobrir el bar Pinotxo: “No sabem si podrem fer-ho a la Boqueria, però volem deixar clar que la família continua”.