bar Pinotxo tancat i traspassat

El bar Pinotxo, una de les parades més emblemàtiques del Mercat de la Boqueria, ha canviat de mans. Segons ha pogut saber betevé, Joan Bayén, que durant dècades va estar al capdavant d’aquest establiment mític, ha traspassat el negoci, que ara gestionaven els seus nebots. A partir d’ara, els titulars seran els responsables d’una altra parada del mateix mercat, el Bar Central, segons han confirmat alguns comerciants i treballadors. El que no ha transcendit és si el local conservarà el nom.

Una disputa familiar, el detonant

L’origen de la decisió de Bayén, popularment conegut com a Juanito, sembla que hauria estat una disputa familiar amb els seus nebots. Fonts properes al restaurador, de 89 anys i ja jubilat, han explicat que una discussió amb ells hauria precipitat la decisió de vendre el negoci.

Dilluns amb la persiana abaixada

De moment, aquest dilluns primer dia de la reobertura de les parades que hi ha a la meitat muntanya del Mercat de la Boqueria, després de setmanes tancat per obres, el bar Pinotxo ha continuat amb la persiana abaixada. Segons els comerciants que hi ha al costat, el dilluns ja era un dia de descans habitual d’aquest establiment. Per tant, la incògnita ara és quan reobrirà el local.

Juanito, l’emblema de la Boqueria: “Em fan 200 fotos al dia”

Al capdavant del bar Pinotxo, batejat així per un gos que tenien de petit i que es passava molt temps al bar, Joan Bayen, en Juanito, es va convertir en un emblema de la Boqueria. El bar Pinotxo apareix a totes les guies per la qualitat del menjar i del servei. Les vegades que li han demanat una foto, sempre amb el polze enlaire, són incomptables.