Molta demanda i poca oferta és el resum que fan els experts del sector immobiliari de la situació actual del mercat de lloguer a Barcelona i temen que amb l’entrada en vigor de l’índex de preus del lloguer aquest desequilibri pugui empitjorar. Les immobiliàries són testimoni de com això ha desbordat el mercat. “Per a un pis de lloguer ens podem trobar 100 persones interessades i això provoca que aquelles persones amb menys recursos tinguin més problemes per accedir a un habitatge“, comenta Àlex Vázquez, de Forcadell Consultors Immobiliaris. “Quan surt un pis amb un preu normalet, d’entre 800 i 1.000 euros, se’ns col·lapsa literalment la centraleta“, diu Mari Carmen Subirats, de Finques Bou.

La Cambra de la Propietat Urbana apunta que un dels factors que influeixen en aquest gran desequilibri que existeix al mercat de lloguer és la manca d’un parc d’habitatge protegit, públic o privat, més ampli. Això, però, és una qüestió que requereix molta inversió i no es pot resoldre de manera ràpida, apunta Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.

El preu del lloguer, per districtes

De fet, a Barcelona és molt difícil trobar un lloguer per menys de 1.000 euros. De mitjana a Barcelona es paguen 1.178 euros al mes per un habitatge. Segons un informe de la Cambra de la Propietat Urbana, per districtes, Nou Barris és el més econòmic i juntament amb Sant Andreu i Horta-Guinardó són els únics que baixen dels 1.000 euros. Els més cars, l’Eixample i les Corts, freguen els 1.300. A Sarrià – Sant Gervasi, amb les xifres més altes, es paguen de mitjana 1.550 euros al mes.