(ACN/Redacció) El Sindicat de Llogateres ha valorat com a “insuficients” les mesures anunciades aquest dimarts pel Govern espanyol. Ha valorat positivament l’obligació de prorrogar els contractes sis mesos i al mateix preu per evitar pujades abusives durant les renovacions o la negativa dels arrendadors de renovar els contractes. Tot i això, ha considerat que, a la pràctica, s’ajorna el problema sis mesos i només s’aplica per als contractes ja existents. Per això, ha reclamat que s’ampliï als nous lloguers. També ha valorat positivament la pròrroga del límit del 2 % de l’augment interanual dels contractes de lloguer indexats a l’IPC però demanen que la congelació s’ampliï als nous contractes. Ha reclamat també elements sancionadors per garantir-ne el compliment.

Es reconeix la urgència de regular el preu dels lloguers

Segons el Sindicat de Llogateres, amb aquest nou decret, el Govern està reconeixent la necessitat, la utilitat i la urgència de regular el preu dels lloguers de forma generalitzada per a tots els llogaters, encara que ho fa “amb mesures insuficients i maldestres“. Afegeixen que totes dues mesures són “extremadament tímides per abordar un problema conjuntural com és la inflació.

Amb aquest nou decret, el Govern està reconeixent la necessitat, la utilitat i la urgència de regular el preu dels lloguers de forma generalitzada”
Sindicat de Llogateres

En aquest sentit, ha exigit que s’aprovi la Llei estatal d’habitatge abans que acabi la vigència de les mesures anunciades aquest dimarts, una llei d’habitatge que abordi el problema de forma estructural i que reguli els lloguers per posar fre a les pujades que s’han vist el darrer any, “a mitjà termini, sabem que l’únic que pot solucionar el problema de l’habitatge és una regulació dels lloguers que abaixi els preus i els vinculi als ingressos de les llars”. El Sindicat ha acusat el PSOE de bloquejar la norma, que actualment és al Congrés dels Diputats.