5 claus estalviar benzina

El Govern espanyol ha aprovat mantenir la rebaixa de 20 cèntims per litre de carburant més enllà del 31 de desembre, però només per als transportistes, agricultors i pescadors el 2023. D’aquesta manera, a partir de l’1 de gener el descompte es deixarà d’aplicar als consumidors particulars. L’executiu de Pedro Sánchez va posar en marxa aquesta mesura l’1 d’abril per contrarestar la crisi dels preus derivada per la guerra a Ucraïna.

El fet, però, és que tant el preu de la gasolina com el dièsel han anat baixant les últimes setmanes, i actualment es mantenen per sota dels que hi havia abans que s’aprovés el descompte del Govern.

Paquet de mesures nou per la inflació

L’executiu ha aprovat aquest canvi en la rebaixa del preu del carburant dins d’un nou paquet de mesures per pal·liar els efectes de la inflació. També hi ha mantenir la rebaixa del 30 % dels preus del transport públic a partir de l’1 de gener.

La ministra de Transports, Raquel Sànchez, ja va avançar fa uns dies que es prendria de forma imminent.

Més de 4 milions de famílies rebran un xec de 200 euros

Entre les novetats dels nous ajuts del Govern destaca la incorporació d’un nou xec per valor de 200 euros que rebran 4.200.000 famílies. Són per a aquelles que no superin els 27.000 euros d’ingressos anuals. La intenció d’aquesta ajuda és facilitar la compra d’aliments a les llars amb menys recursos econòmics.