La clientela del Mercat de la Trinitat Nova disposa ja d’un nou servei a domicili, adreçat sobretot a la gent gran. L’objectiu és que les persones amb dificultats per pujar la compra a casa puguin seguir anant al mercat i relacionar-se, però després no hagin de carregar les bosses. Les porten membres del servei a domicili de la Fundació Pare Manel, la Perifèrica 9b. Ja fa tres anys que la iniciativa va instal·lar-se al Mercat de Montserrat i té inscrites unes 550 persones. Cada setmana, unes 70 unitats familiars fan ús habitual d’aquest servei.

Amb l’obertura del servei nou al Mercat de la Trinitat Nova, la Fundació espera poder arribar a veïns de les dues trinitats. Els paradistes l’han rebut com una bona iniciativa per promoure’l. “Potser ens costarà una mica al començament, perquè la gent gran és una mica reticent a donar les seves dades, han de conèixer primer la gent del servei”, comenta Antònia Alarcón, la presidenta dels paradistes Mercat de la Trinitat Nova. Per aquest motiu, els treballadors de la Perifèrica 9b es passegen aquests dies per les parades del mercat per informar els clients.

Un servei a la comunitat

El servei a domicili solidari als mercats va començar a les Roquetes dins un dels projectes del programa B-Mincome, gestionats per Barcelona Activa, amb la intenció de promoure l’economia social i solidària dins el territori. “En aquest barris hi ha molta gent gran que viu en pisos sense ascensor o tenen dificultats per caminar“, comenta Jose Vea, de la Fundació Pare Manel. Fins ara, la Perifèrica 9b reparteix comandes a veïns de les Roquetes, Ciutat Meridiana o Torre Baró. “És un servei a la comunitat, nosaltres com a fundació treballem per establir llocs de feina, però també entenem que fem un servei a la comunitat”, expliquen des de la Fundació.

Amb el temps, el repartiment a domicili s’ha consolidat com un servei indispensable en barris costeruts. “Al segon any ja vam poder establir una petita quota de dos euros i l’associació de comerciants ens fa una aportació important“, expliquen. Ara per ara, el projecte té el 70 % dels costos coberts sense ajuts, i la idea és, a poc a poc, consolidar-lo i fer-lo 100 % viable econòmicament.

El Mercat de Montserrat com a centre logístic

La idea és que el Mercat de Montserrat funcioni com a centre logístic, perquè és on més volum de feina hi ha, segons explica la Fundació. Ara per ara no tenen del tot decidit el lloc per emmagatzemar les mercaderies a la Trinitat Nova. “De moment, els comerciants ho faran a les seves parades, i més endavant ja veurem si utilitzem una de les parades tancades del mercat”.

Des de la Fundació Pare Manel s’ha impulsat també un servei de paqueteria al Mercat de Montserrat que ja distribueix a set codis postals. “No volem ser un centre logístic per a tot Barcelona, apostem per fer models més petits i poder optimitzar els recursos del territori“, conclouen.

Comparteix a: