El CEM Mundet ha acollit aquest cap de setmana l’onzena edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de futbol sala adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual. La competició ha reunit quatre equips: el Llevant UD i les seleccions d’Andorra, de l’Aragó i de Catalunya.

Se l’ha adjudicat l’equip català i, tot i que els resultats globals de la competició no eren el més important, el seleccionador català de Special Olympic, Jordi Mula, ha destacat que “l’esport t’inculca valors que has de fer servir després, allò que no vols que et facin a tu no ho facis als altres”.

Ho ha explicat just en acabar el partit en què l’equip s’ha proclamat campió del torneig, i on des de la banqueta i en quasi cada temps mort, Mula ha remarcat que “prefereixo humilitat a guanyar“, una lliçó que els seus jugadors han aplicat sobre el parquet.

“Tots som campions”

Després que el 2020 no se celebrés per la pandèmia, en edicions prepandèmiques com la de 2019, el Ciutat de Barcelona de futbol sala adaptat reunia equips d’arreu d’Europa, però enguany, amb les restriccions, ha estat una versió més reduïda i amb participants de proximitat.

Amb tot, molts dels participants han destacat que “tots som campions“, deia un dels golejadors del combinat català, “ha estat una experiència molt divertida“, reconeixia un integrant de l’equip aragonès. Un altre participant, que vesteix la samarreta del Llevant UD ha assegurat que, tot aprofitant l’estada a la ciutat, “hem visitat el Camp Nou, hem vist el museu i hem al·lucinat“.

Però per sobre de tot, bona part de jugadors i cossos tècnics han destacat que allò que s’enduen d’aquest torneig és “haver fet noves amistats“. Ho confirma Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, que concreta que “molts jugadors mantenen el contacte més enllà de la competició”.

Visibilitat i inclusió

Un dels objectius d’aquest torneig és la visibilitat. I celebrar-lo en el marc de les Festes de la Mercè, apunta Gómez, afavoreix “que la presència de les persones amb discapacitat serveixi per fer més passos cap a l’acostament i la inclusió veritable en la societat“.

És per això que l’Ajuntament ha fet un reconeixement oficial a tots els participants d’enguany, al Saló de Cent.