La plaça de les Glòries s’ha omplert, del 21 al 23 d’octubre, de producte fresc i de proximitat i de milers de persones amants de la gastronomia per a totes les butxaques. L’11a edició del Mercat de Mercats ha estat segons l’organització “un èxit contundent”. En la mostra hi han participat una desena de mercats municipals com per exemple la Boqueria, el Mercat de Sants, el de la Concepció i el de Felip II i l’han visitat més de 40.000 persones.

La zona de pícnic ha estat plena de gom a gom durant pràcticament totes les hores d’obertura de la fira. Això ha estat gràcies al ventall d’opcions que oferia aquesta edició. Parades, degustació de platets, barra de cerveses, vermuts i vins DO Catalunya i, per maridar-ho, tallers i concerts.

Les cuines de proximitat i de reaprofitament, les protagonistes

Enguany la fira tenia dues protagonistes principals: la cuina de proximitat i la de reaprofitament. Totes les activitats programades, com els tallers i aules, que han comptat amb referents de la gastronomia, han girat entorn d’aquests dos àmbits.

Mercat de Mercats 2022

La subhasta de peix, “tot un èxit”

Una de les novetats de l’edició del 2022 ha estat la subhasta de peix en directe. La Confraria de Pescadors de Barcelona ha mostrat als assistents com es fan les subhastes públiques de peix habitualment. “Han estat un èxit total, algunes persones han vist per primera vegada una subhasta de peix en directe”, ha explicat a betevé la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín. Durant la mostra s’han fet fins a cinc subhastes. Totes, asseguren, han generat molta expectació.

Les subhastes de peix han estat un èxit total, algunes persones han vist per primera vegada una subhasta en directe”
Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats

Una altra de les novetats d’aquesta edició han estat els concerts organitzats dins el cicle Sons de la Ciutat. Aquestes actuacions es fan, des de fa uns mesos, en diversos comerços de Barcelona. “Hem volgut que aquests músics joves, amb molt de talent de la nostra ciutat, tinguin l’oportunitat d’actuar al Mercat de Mercats. Els cinc concerts han estat un èxit”, ha declarat Ballarín.