Catalina. És el nom de l’àvia dels cuiners bessons Sergio i Javier Torres. La dona que els va fer estimar la cuina i a qui deuen que avui siguin xefs amb tres estrelles Michelin. Per això han decidit que era el millor nom per batejar el pa que elaboren diàriament al seu restaurant Cocina Hermanos Torres, situat a les Corts. Un pa que a partir d’ara podran degustar no només els comensals del restaurant, sinó, també els clients de les botigues dels forns Macxipa. El preu per la barra de 300 grams és d’1,80 €.

“Feliços que el nostre pa pugui arribar a les taules de tothom”

És un pa amb massa mare de poma i raïm amb farina de sègol i malta i una molla molt suau que asseguren que es manté fresc entre tres i quatre dies. El procés d’elaboració d’aquest pa s’inicia cada nit als cinc obradors que té l’empresa a Sant Adrià, Mataró i Sant Boi de Llobregat. Els germans Torres consideren el pa “un aliment de primera necessitat amb un valor gastronòmic enorme. “Poder fer que ara arribi a les taules de tothom ens fa molt feliços”, diuen.

Millor pa de restaurant

El pa va ser guardonat al gener en la primera edició del Madrid Fusión Alimentos de Espanya amb el premi al millor pa de restaurant i ja es pot trobar als 204 punts de venda que Macxipa té arreu del territori català. Un d’aquests forns és al Carmel, “el barri on vam créixer i on anàvem a comprar el pa des que van obrir el forn. Sabem que donen molta importància al fet que la massa sigui fresca i s’elabori amb matèria primera de proximitat i de qualitat”.