La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts al matí i vol sumar esforços per així facilitar la tasca exportadora. El clúster comptava ja amb 20 empreses associades i ara fa uns mesos que treballa per promoure la internacionalització entre les empreses i impulsar el sector agroalimentari.

Durant la presentació, s’han explicat els avantatges competitius del polígon alimentari en comparació d’altres mercats, el que s’ha fet fins ara per millorar el transport i els reptes a assolir en els propers mesos.

El director general de Mercabarna vol que s’aconsegueixin noves rutes des de l’aeroport del Prat o el port de Barcelona o realitzar estudis per detectar necessitats de mercats internacionals. A partir d’aquí, el pes de l’exportació recauria en les empreses.

Entre els països que s’han analitzat com a possibles clients potencials hi ha Polònia, pel que fa al sector de fruites i hortalisses, i Alemanya, quant al sector del peix. Durant el 2014, s’analitzaran alguns països del nord d’Àfrica per poder exportar-hi carn.