L’anunci l’ha fet aquest dimecres la UEG i la candidatura conjunta entre la capital catalana i l’austríaca ha estat l’escollida per al període 2014-2019. Les dues ciutats s’alternaran com a seu d’un esdeveniment que reuneix cada any prop de 14.000 participants de fins a 120 països i genera 50.000 pernoctacions a la ciutat escollida. La primera edició d’aquests cinc anys se celebrarà a Viena del 18 al 22 d’octubre de 2014. El 2015 el congrés vindrà a la Fira de Barcelona i s’alternarà: els anys parells anirà a Viena i els senars, a la capital catalana.

La segona tinenta d’alcalde i responsable d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha valorat molt positivament la decisió de la United European Gastroenterology i ha recordat l’important paper dels congressos sanitaris com un “sector dinàmic i un motor de creixement pel qual aposten empreses, institucions, universitats i centres de recerca”. Recasens ha afegit que la decisió de la UEG demostra la capacitat de la ciutat de ser amfitriona de grans esdeveniments internacionals.

D’altra banda, la delegada de Salut de l’Ajuntament ha destacat que el congrés aproparà el coneixement dels millors experts mundials en gastroenterologia als investigadors de la ciutat, i ha destacat que el fet d’acollir la UEG Week concorda amb l’objectiu de Barcelona de convertir-se en referent en l’àmbit dels serveis de salut, recerca i innovació.