El preu de l’habitatge de lloguer és fins a un 64 % més barat a tan sols 30 minuts del centre de Barcelona, segons un estudi de Fotocasa. El portal immobiliari ha analitzat que costa viure al costat de diverses estacions de tren de l’àrea metropolitana i els ha comparat amb el preu que es paga a l’estació de prop de la plaça de Catalunya. En concret, subratlla que a tocar de les estacions de Cerdanyola del Vallès, Ocata i Castelldefels són les zones més econòmiques per llogar pis a prop del centre de la capital catalana.

Un pis de 80 m², 2.400 € a plaça de Catalunya i 890 a Cerdanyola

Segons les dades de Fotocasa, el lloguer mensual a tocar de l’estació de tren de la plaça de Catalunya, costa 31,03 euros el metre quadrat. En canvi, a l’estació de Cerdanyola del Vallès el preu baixa fins a 11,14 euros, i això la converteix en l’estació més barata de la província a menys de 30 minuts del centre de la ciutat. Per tant, estimen que un pis d’uns 80 metres quadrats costaria uns 2.400 € al mes a la plaça de Catalunya, i a Cerdanyola, uns 890 €.

L’estudi també assenyala altres estacions econòmiques a menys de 30 minuts del centre de Barcelona: la de Rodalies Ocata (el Masnou), a 29 minuts amb un preu de 13,05 €/m²; Rodalies Castelldefels, a 29 minuts amb un valor de 14,18 €/m², i Rodalies Badalona, a 20 minuts i 14,42 €/m².

A banda, també destaquen l’estació dels ferrocarrils Mira-Sol, a Sant Cugat del Vallès, a 28 minuts del centre on el metre quadrat costa 14,74 euros. L’anàlisi també inclou l’estació de Rodalies l’Hospitalet de Llobregat, a 12 minuts del centre, amb un preu de 18,62 % €/m², un 40 % menys que a la plaça de Catalunya.

“El transport públic pot suposar una gran rebaixa del preu”

“És evident que quan ens allunyem del centre de Barcelona, el preu disminueix significativament”, ha explicat la directora de l’estudi i portaveu de Fotocasa, María Matos. Per això, recomana tenir en compte que “l’ús del transport públic podria significar una gran rebaixa del preu de l’arrendament”.

En aquest sentit, també el portal immobiliari subratlla que la gratuïtat dels abonaments de Rodalies i mitjana distància pot ser “una bona solució al problema dels alts preus i la poca oferta que hi ha ara a les grans ciutats”.