renfe gratis 2023
Foto: Albert Segura (ACN)

(ACN) Renfe va expedir 834.000 abonaments gratuïts de Rodalies i mitjana distància i d’Avant (bonificats al 50 %) durant el quart quadrimestre del 2023, entre l’1 de setembre i el 31 de desembre. Són les xifres facilitades pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, que celebra la “gran acceptació d’aquesta mesura entre la ciutadania”.

D’aquesta xifra total, 661.000 corresponen a abonaments per viatjar en Rodalies, mentre que els 153.000 restants són per a trajectes de mitjana distància. A més dels abonaments gratuïts, també s’han expedit 19.700 abonaments d’Avant amb descomptes del 50 %.

Els títols per al primer quadrimestre d’aquest any es poden adquirir des de dissabte passat.

Augmenten els viatgers de transport públic

Les xifres suposen que el 20,5 % de la població activa catalana ha adquirit un títol bonificat en el darrer quadrimestre de l’any passat. L’ús dels abonaments, segons el Govern espanyol, s’està traduint en un increment de viatgers en trens de servei públic del 20,5 %.

Més controls antifrau als trens Avant

D’altra banda, Renfe té previst perseguir l’ús irregular dels abonaments per als trens d’alta velocitat de mitjana distància (Avant) a partir de l’1 de març amb mesures que donarà a conèixer en les pròximes setmanes. De moment, la companyia ha anunciat que farà controls aleatoris per comprovar que l’ús dels títols bonificats és correcte i que en cas de detectar-se l’incompliment de la normativa s’aplicaran les mesures antifrau establertes en aquest servei.