JOAN MUNTADA, secretari general de la secció UGT-ACESA "Esperem que alguna cosa hagi canviat, especialment després del seguiment massiu que han tingut les primeres aturades. Jo suposo que això pot fer reflexionar l'empresa, ara com que no ens han dit res, es aquí on em sento una mica escèptic davant d'aquesta convocatòria. Tot i així reitero que venim amb les millors disposicions."

La trobada entre els representants patronals i els dels sindicats CCOO i UGT ha començat a les 13 h. Abans, a les 10 h, un centenar de treballadors d’autopistes s’han concentrat davant les oficines d’Abertis a la Zona Franca. A la manifestació han participat sobretot membres dels dos sindicats majoritaris al comitè d’empresa, CCOO i UGT.

Abans d’entrar a negociar, els líders sindicals s’han mostrat disposats a aprofitar la trobada convocada pel Departament de Treball per mirar d’apropar postures. Els treballadors intenten pressionar l’empresa perquè cedeixi en algunes de les reivindicacions per al nou conveni. Avui han posat més propostes sobre la taula, però en principi no eren gaire optimistes sobre les possibilitats de pactar.

Dijous passat, les negociacions també es van prolongar fins a altes hores de la matinada i no hi va haver acord. Llavors el Departament de Treball va dictar serveis mínims davant les aturades de divendres i dissabte passats, i les empreses concessionàries van aixecar les barreres dels peatges per impedir el col·lapse de trànsit.