FRANCESC GARCIA, secretari de CCOO a Agbar "Demanem la no imposició del projecte empresarial sinó convertir aquest projecte empresarial i en cap cas que les mesures siguin traumàtiques per a ningú de la plantilla". CIRIL ROZMAN, director d'Agbar "Aquest programa de recolocació hauria de passar per un període de formació, però és un programa amb l'aposta clara per l'empeabilitat d'aquest col·lectiu."

Els sindicats han aprofitat la manifestació a les portes del Parlament per informar els grups parlamentaris sobre el seu conflicte laboral. Membres del govern i dels grups de l’oposició els han assegurat que faran pressió per evitar que l’empresa pugui tirar endavant un expedient de regulació d’ocupació (ERO).

Agbar s’ha compromès a no presentar cap ERO fins al 15 d’abril, per tal de negociar abans una solució al conflicte laboral que viu la companyia des de fa uns dos mesos. L’empresa que gestiona el subministrament d’aigua corrent a Barcelona ha anunciat un pla de reestructuració que passa per prescindir de 194 dels seus treballadors. La direcció vol fer-ho de la manera menys traumàtica possible, mitjançant prejubilacions, però 60 d’aquests empleats tenen menys de 56 anys i no es poden prejubilar. L’empresa ha avançat aquesta tarda que demà posarà sobre la taula de negociació una proposta que els treballadors no tindran per què rebutjar.