L'eliminació de les escoles tallers, cases d'ofici i tallers d'ocupació deixarà, segons el sindicat UGT, 4.000 alumnes penjats. Joves que provenen del fracàs escolar que es queden sense cap alternativa ocupacional. Amb la desaparició d'aquests programes, al juny, es tancaran 168 projectes a tot Catalunya i deixaran també 1.400 professionals, directors, experts, formadors, personal administratiu i personal de reforç, al carrer. EVA GRANADOS, vicesecretària general d'UGT Catalunya "És una irresponsabilitat per part de Govern de la Generalitat en un moment en què els treballadors, els joves, les persones que estan buscant feina, tenen més dificultats que mai a l'hora d'insersir-se al mercat laboral. El Departament de Treball està retallant partides que considerem estratègiques per l'ocupabilitat d'aquestes persones. Són la única política especifica pel col·lectiu de joves amb baixa qualificació" El departament assegura, per la seva banda, que amb l'increment de l'atur ara la prioritat és destinar els ajuts econòmics a la contractació directa de 25.000 persones aturades a través dels Plans Locals d'Ocupació. Aquests plans inclouen també la formació dels contractats en tres àmbits: la rehabilitació d'edificis, tecnologies de la comunicació i la informació i eficiència energètica i energies renovables.

Segons el sindicat, la supressió d’aquests centres deixarà sense cap alternativa ocupacional 4.000 joves i sense feina 1.400 professionals del sector. Per la UGT, la retirada de la convocatòria d’aquests programes per al 2010 suposa un pas més cap a la precarització d’un col·lectiu molt afectat per la crisi.

Prioritzar la contractació directa
De la seva banda, el Departament de Treball assegura que amb l’increment de l’atur ara la prioritat és destinar els ajuts econòmics a la contractació directa de 25.000 persones aturades a través dels Plans Locals d’Ocupació.