Els premis Barcelona, la Millor Botiga del Món s’han atograt aquest dijous a la Sala Pau Casals de l’Auditori. La remodelació de l’antiga fàbrica Moritz, a la ronda de Sant Antoni, ha rebut el premi a la millor iniciativa empresarial de l’any. Se n’ha valorat la integració a l’eix comercial de Sant Antoni i com s’ha convertit en un espai de gastronomia i cultura. D’aquesta mateixa categoria, Cultruta ha estat reconeguda amb el diploma. L’empresa es dedica a organitzar rutes culturals a la xarxa i recentment ha obert un local al carrer de l’Estruc.

Els Amics del Passeig de Gràcia han estat guardonats per la iniciativa The Shopping Night Barcelona, que va obrir els comerços d’aquest carrer fins a la mitjanit.

El jurat ha determinat que els establiments més singulars de la ciutat són les Xarcuteries Bosch, que es dediquen aquest negoci des de fa cinc generacions, i la joieria Koetania Barcelona, que s’ha reconvertit en un taller obert al públic. També s’ha entregat una menció especial a la pastisseria Bareche, que han hagut de fer front a les obres de l’intercanviador de la Sagrera.

S’han premiat dos empresaris per la contribució a la promoció del comerç de la ciutat, Silvestre Sánchez Sierra i Jesús Farga i Muntó, aquest últim, a títol pòstum.

Els mercats no podien faltar en una entrega de premis del comerç de proximitat. Per això, s’han guardonat les Associacions de Comerciants del Mercat del Carmel i l’empresa Peixos Ripoll Estera, del Mercat de la Boqueria