Les declaracions es poden escoltar en un vídeo que Marina Port Vell ha penjat al seu web. En el discurs, Vives enalteix la capacitat de Barcelona per acollir un clúster nàutic i convertir-se en un referent per a la indústria nàutica mundial. El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà també reitera la solvència econòmica de la ciutat.

La futura marina de luxe resta pendent de ser aprovada al Consell Plenari, així com també la modificació del pla perquè s’hi puguin construir els dos edificis integrats en el projecte. En l’acte de presentació del Barcelona Clúster Nàutic, l’alcalde, Xavier Trias, va situar el projecte al centre de les prioritats municipals i va dir que era clau per a la ciutat. Fonts de Marina Port Vell neguen que les obres hagin començat. L’Ajuntament manté que el que s’està fent són obres de millora de les infraestructures i reforç dels pantalans.

La nova marina és una iniciativa privada en terrenys propietat del Port que es troba en fase d’exposició pública. El projecte inclou serveis per a les embarcacions de grans dimensions, però també d’oci. També preveu la reducció a la meitat del nombre d’amarradors actuals. Els veïns creuen que aquest projecte acabarà expulsant els habitants de la Barceloneta i l’activitat dels pescadors.

La presidenta de l’Associació de Veïns de l’Òstia, Gala Pin, assegura que són “inacceptables” les declaracions de Vives, perquè el projecte de la marina de luxe “encara n0 s’ha aprovat”. A més, diu que el tinent d’alcalde “no treballa per l’interès públic sinó que promociona interessos privats”.