La plataforma Stop Creuers, que agrupa diverses entitats com ara l’Assemblea de Barris per al Decreixement Turístic, ha lamentat que Barcelona hagi superat els 3,5 milions de creueristes durant el 2023, una xifra rècord. Ha alertat que si no s’atura la construcció de la setena terminal, en un any es podrien assolir el 4,5 milions de viatgers de creuers.

Barcelona bat el rècord absolut de creueristes amb més de 3,5 milions el 2023
La dada suposa un increment de 430.000 passatgers respecte de l’any 2019, quan Barcelona en van rebre 3,1 milions

Amb la infraestructura del moll Adossat i la setena terminal, en procés de concessió, “la projecció és de fins a 1 milió més de creueristes l’any dels que tenim ara”, apunta Dani Pardo, membre de Stop Creuers. Considera que “el Port hauria d’aturar ara el procés de concessió de la setena terminal i no caldria pagar indemnitzacions milionàries, que és l’excusa que posa sempre”, ha etzibat. Aquesta és una petició que també va fer l’alcaldessa anterior, Ada Colau, al Port en el tram final de seu mandat.

“El Port ha d’escoltar la gent de la ciutat”

Pardo ha reclamat al Port “que escolti la gent de la ciutat” que, assegura, està en contra “d’aquesta indústria extractiva, contaminant i consumidora de grans recursos”, i ha posat l’accent en la despesa d’aigua en el context de sequera i emergència climàtica en què es troba Barcelona. Per això, Stop Creuers va més enllà i demana que es comenci a plantejar la manera de revertir les terminals existents des de fa anys.