La patronal dels apartaments turístics Apartur ha engegat una campanya per alertar dels “perills” que considera que té el nou decret llei que regularà els pisos turístics. Ho ha fet coincidint amb l’inici d’un dels grans esdeveniments que acull la ciutat, la fira de l’audiovisual ISE, que comença aquest dimarts i que es preveu que aplegui 70.000 participants a la ciutat. “És molt probable que properes edicions de l’ISE o el Mobile no es puguin celebrar a Barcelona”, ha assegurat la patronal en una carta que ha fet arribar als congressistes que s’allotgen en pisos turístics de la ciutat.

Oferta hotelera insuficient

Segons els explotadors i gestors d’apartaments turístics, l’oferta hotelera a Barcelona és “insuficient” si es volen seguir celebrant grans esdeveniments. I alerten que amb aquesta regulació els hotels ho aprofitaran per apujar els preus. “Barcelona està consolidant la seva imatge del no i ens fa por com pot afectar tot plegat a la seva repercussió internacional”, ha assegurat Enrique Alcántara, president d’Apartur.

A més de la carta que s’ha fet arribar als congressistes, Apartur també farà una acció informativa a les portes de la fira ISE i té prevista una campanya dirigida a congressistes i participants de grans esdeveniments que s’allargarà durant tot l’any.

Renovar llicències cada cinc anys

La regulació dels pisos turístics que està impulsant la Generalitat preveu eliminar les llicències de pisos turístiques eternes i obliga a renovar-les cada cinc anys amb un permís que hauran de donar els ajuntaments. Aquest permís només es podrà atorgar si el planejament urbanístic preveu que hi ha prou sòl per a habitatges habituals i si al municipi no se supera el topall de 10 pisos turístics per cada 100 habitants.