parades roses sant jordi 2024

Amb el Sant Jordi 2023 a tocar, els floristes ja han començat a planificar la diada. Ho fan amb la incògnita de com afectarà en les vendes el fet que el dia del llibre i la rosa, el 23 d’abril, caigui en diumenge. El president del Gremi de Floristes, Joan Guillén, ha assegurat a betevé que enguany es fa especialment difícil fer una previsió de vendes. Però, què passa amb el preu de la rosa? S’encarirà a causa del context actual d’inflació?

En relació amb els preus, Guillén envia un missatge de calma a la ciutadania: afirma que la inflació no es notarà en el preu de la rosa de Sant Jordi aquest any.

La rosa de Sant Jordi esquiva la inflació

El Gremi de Floristes descarta que l’augment generalitzat de preus impacti en les butxaques dels catalans a l’hora de comprar la rosa de Sant Jordi. En aquest sentit, el president, Joan Guillén, ha explicat que hi haurà petites pujades de preus en funció de la presentació de la flor (ornaments de la rosa), però ha negat que pugui haver-hi augments superiors al 10 %. “Tranquil·litat, perquè ningú no s’arruïnarà per la rosa de Sant Jordi“, ha conclòs Guillén.

El Gremi afegeix que la diada és l’oportunitat que tenen els floristes per lluir-se i que “es treballa amb preus molt ajustats”.

La sequera a Catalunya no afectarà la producció de roses

Entre el 70 i el 80 % de les roses que es venen a Catalunya per Sant Jordi procedeixen de l’Amèrica Central i, pràcticament un 20 %, d’Holanda. Segons els floristes, la producció local no supera el 2 %. Per això, també descarten que la sequera a Catalunya pugui afectar les vendes de roses del 23 d’abril.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?