(EFE) El vicepresident del govern de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, assegura que veu “pròxim” un acord amb Aena per ampliar l’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, després de les taules tècniques celebrades al juliol. Defensa que aquest és “un projecte necessari i important per al país“.

En una entrevista amb EFE, Puigneró comenta: “Crec que estem propers a poder arribar a un acord. Encara no podem dir que ho tenim, però nosaltres estem treballant amb una actitud positiva i constructiva“.

30 de setembre, data límit per a un acord

Aquest mes de juliol s’han dut a terme diverses reunions tècniques amb l’objectiu de prendre una decisió sobre l’ampliació proposta per Aena abans del 30 de setembre, data límit en la qual el Consell de Ministres ha d’aprovar el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) per al lustre vinent.

En aquestes reunions, Aena ha detallat la seva proposta, que passa per una inversió de 1.700 milions d’euros amb la qual construir una terminal satèl·lit i allargar en 500 metres la tercera pista de la infraestructura, que d’aquesta forma envairia La Ricarda, un estany situat al Delta del Llobregat, espai protegit per la xarxa europea Natura 2000.

“No ens podem permetre no tenir un aeroport intercontinental”

“Tots estem fent esforços per intentar que sigui possible quadrar aquesta solució, que seria el millor per tots i el millor per a Catalunya. No ens podem permetre no tenir un aeroport intercontinental, l’economia ara no s’ho pot permetre”, afirma Puigneró, qui també reclama una major interconnexió entre els aeroports de Barcelona, Reus i Girona.
Segons el vicepresident català, les reunions tècniques han servit per “concretar realment el projecte d’Aena i per conèixer-ho, perquè no el coneixíem detalladament”.