Terrasses de la plaça de George Orwell

La decisió del districte de Ciutat Vella d’anul·lar la limitació horària decretada el novembre del 2022 ha estat molt ben rebuda pel Gremi de Restauració de Barcelona. En un comunicat, l’entitat recorda que va interposar un recurs a la justícia perquè la restricció es va dictar quan l’expedient havia caducat. El gremi celebra la rectificació i que no s’eternitzi la via judicial: “El districte ha optat per no seguir perjudicant en va els restauradors”.

Des d’aquest dijous, han quedat sense efecte les restriccions que afectaven els restaurants, terrasses i supermercats de dues zones de Ciutat Vella, els entorns del carrer dels Escudellers i la plaça de George Orwell, d’una banda; i dels carrers de Joaquín Costa i Ferlandina, de l’altra.

El gremi assegura que el districte ha pres aquesta decisió perquè el procediment estava caducat. En concret, perquè el decret que va signar l’aleshores regidor, Jordi Rabassa, es va notificar i publicar tres mesos després de l’inici de la tramitació de l’expedient. Per això, l’entitat va presentar un recurs contenciós administratiu.

El director general, Roger Pallarols, ha assegurat que “en assabentar-se que els decrets vulneraven objectivament la legalitat, han optat per rectificar“. En aquest sentit, agraeix el gest perquè hi veuen “un exemple de bona praxi que cal valorar”.

Neguen que els locals provoquin les molèsties de soroll

El Gremi també defensa que les molèsties de soroll són produïdes per les botellades, l’incivisme o els desordres públics, “uns fenòmens que no tenen res a veure amb l’activitat de restauració o amb les seves terrasses. Per això, posen en dubte l’eficàcia de la restricció horària.

També reivindiquen el consens assolit el 2018 en la revisió de l’ordenança de terrasses, en què una àmplia majoria política va votar a favor de mantenir l’horari únic per a tots els vetlladors de la ciutat.