La crisi de preus està afectant el subministrament de, per exemple, el gel, que aquests dies costa de trobar a molts supermercats. Es tracta d’una situació que per ara no sembla que hagi de millorar i, de fet, el Gremi de Restauració alerta que podria empitjorar a partir del setembre. El director de l’entitat, Roger Pallarols, pronostica que després de l’estiu bars i restaurants podrien tenir problemes per abastir-se d’altres “productes clau” per al sector. Segons explica, “ens consta que les empreses productores tenen greus dubtes de si podran subministrar-los a partir del setembre”.

Tot i que Pallarols reconeix que es tracta de fenòmens “no controlables des de la ciutat de Barcelona”, reclama al govern municipal que estigui “al costat de la restauració” i recorda que és un sector del qual depenen “80.000 famílies a Barcelona”. Afegeix, a més, que “la crisi inflacionista encara no s’ha traslladat al preu del consum dels locals”.

El preu de la llum, el motiu principal de la falta de gel

El factor clau que està provocant la manca de, per exemple, el gel és el preu de la llum. Els països que en fabriquen ho fan durant els mesos d’hivern, per poder garantir les existències de cara a l’estiu. Aquest any, però, el preu desorbitat de l’energia ha fet que no se’n fabriqués tanta quantitat i, per tant, n’hi ha menys.