DINAMITZAR ABACERIA OBRES

Gràcia ha aprovat tirar endavant un pla per ajudar els comerços ubicats a l’entorn del Mercat de l’Abaceria mentre durin les obres de construcció del nou equipament. La proposta la va fer dilluns al plenari del districte el grup de TriasxBCN i va rebre el suport de tots els grups municipals.

El pla inclou ajudes econòmiques per dinamitzar l’eix comercial i compensar els perjudicis ocasionats per les obres, que han de durar dos anys. Així doncs, si tot va com està previst haurien d’acabar a finals del 2025.

També s’estudiarà la possibilitat de tallar el trànsit els dissabtes a la travessera de Gràcia al tram entre Torrent de l’Olla i Bailèn. La idea és que així els establiments d’aquest eix es puguin afegir a la iniciativa comercial Obrim carrers, perquè el veïnat pugui passejar tranquil·lament per aquesta zona comercial.

Vot favorable de tots els partits

La proposta, que va rebre el vot favorable de totes les parts, amb 17 vots a favor, inclou a més reforçar la neteja dels carrers dels voltants durant les obres i garantir un punt de llum per a les activitats que pugui fer l’eix comercial Travessera de Gràcia Centre mentre durin els treballs.

Aquest eix comercial ja va quedar tocat quan l’estiu del 2018 es van traslladar les parades a la carpa provisional del passeig de Sant Joan i per això ja es van donar ajudes econòmiques per a la dinamització de la zona, tal com es vol seguir fent ara.

Una reforma amb endarreriments

El Mercat de l’Abaceria és el darrer gran mercat històric de la ciutat que quedava per remodelar. Les obres, que van començar a finals del mes d’octubre amb un pressupost de 22,5 milions d’euros, s’havien anat endarrerint a causa de la pandèmia i per les tasques de retirada de la coberta d’amiant.

A més, es van fer alguns ajustos en el projecte inicial davant les demandes veïnals. El mercat inclourà una plaça oberta de 1.120 m² sota la coberta. Tindrà 43 parades interiors d’alimentació, 14 d’exteriors no alimentàries, espai d’economia cooperativa, supermercat i magatzems per a associacions i entitats de la Vila de Gràcia.