L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat farà unes 700 operacions diàries en el primer cap de setmana d’agost del 2021. Concretament, 610 aquest dissabte i 710 diumenge, 1 d’agost. En total, la previsió és fer 1.320 operacions, entre arribades i sortides. Les xifres mostren una recuperació de l’activitat aèria, tot duplicant la de l’any anterior per les mateixes dates: el 2020 es van arribar a fer només 700 operacions en aquests dos dies.

Aquestes dades, però, encara són lluny de les que es feien abans de la pandèmia del coronavirus. El primer cap de setmana d’agost del 2019 es van registrar 2.000 vols, és a dir, gairebé 700 més que aquest 2021. Precisament, fa unes setmanes, la directora de l’aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, va assegurar que fins al 2023 no es recuperarà el trànsit aeri d’abans de la covid.

Cues i moviment constant de passatgers

Durant el matí d’aquest dissabte, el moviment de passatgers i les cues per accedir als taulells de facturació i els controls han estat constants. Molts dels usuaris han començat aquesta mateixa setmana les vacances, això sí, marcades per les restriccions anticovid, diferents segons el país. Hi ha viatgers que han explicat a betevé que fins a l’últim moment no sabien amb tota seguretat si podrien marxar o no, ja que les mesures són canviants. Per això, han estat pendents dels mitjans de comunicació per conèixer l’última hora del coronavirus.

“Teníem aquest viatge planejat des del gener. Constantment he pensat: fins que no arribi el moment que sigui dins del vol no m’ho creuré”, narrava una viatgera. Una altra, en canvi, deia que la seva intenció era volar cap als Estats Units, però que les nombroses restriccions van fer-li canviar els plans: “Hem fet Maldives, on calien menys requeriments“. En qualsevol cas, molts dels viatgers, però, ja tenen la pauta completa de vacunació i això els ha facilitat molt els tràmits.

Malgrat les cues, la normalitat ha estat la protagonista amb l’aeroport, amb tots els vols arribant i sortint a l’hora prevista.