Han passat 15 anys i alguns ja han oblidat la conversió d'euros a pessetes. "Sabries dir quant són 6 euros en pessetes? 1.000 pessetes. I 300.000 euros? Ehhh, mmmm..." I d'altres ni saben de què parlem. "Sabries dir quant són 6 euros en pessetes? No, a mi no em va agafar aquest canvi." Molts van començar l'any 2002 fent cues al banc per treure els bitllets nous "Recordo que els primers euros els vaig treure d'un caixer per pagar el concert de Cap d'Any." Amb l'ajuda de la clàssica calculadora o amb el cartronet conversor, fèiem els primers pagaments. Les dues monedes van conviure fins al març. Però avui dia hi ha nostàlgics que s'entenen millor amb els duros. "Con los euros vas a la plaza y no tienes para nada. Yo prefiero las pesetas. Mucho mejor." "Yo me manejo ya bien con los euros. Por lo menos ya sé que 10 euros son unas cuantas pesetas." Per si encara hi ha qui vol canviar pessetes, segons el Banc d'Espanya, el tràmit es podrà fer fins al 31 de desembre del 2020.
Molts ciutadans van començar l’any 2002 fent cues al banc per canviar els diners i per treure els bitllets nous del caixer. Amb l’ajuda de la clàssica calculadora o amb el cartronet conversor, fèiem els primers pagaments. L’euro va entrar en circulació l’1 de gener però va conviure amb la pesseta durant dos mesos.
Avui dia encara hi ha qui prefereix continuar pensant en duros per valorar millor els preus quan va a comprar però d’altres han oblidat la conversió. Per als més joves, la pesseta és una desconeguda. Qui en tingui a casa i les vulgui canviar, segons el Banc d’Espanya, el tràmit es podrà fer fins al 31 de desembre del 2020.