El segon premi de la Grossa ha arribat al Poblenou passant per Campdorà. Els amos del Bar Barceló, situat en aquest poble del Gironès de menys de 200 habitants, són també els propietaris del web LaGrossaCatalana.com, a través del qual venen butlletes electròniques a tot Catalunya. La Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi, amb seu en un local del Poblenou, va comprar en aquest web els 500 bitllets del 34983 per vendre les seves participacions. Per tant, aquesta penya blaugrana fundada el 1993, que al seu blog es defineix com a catalana i patriòtica, ha acabat repartint entre socis i amics els 2,6 milions d’euros del segon premi.

El tercer premi ha deixat 615.000 euros a Barcelona. Del 20483, se n’ha venut només un bitllet a l’estanc que hi ha al número 173 del Paral·lel, al Poblenou. La sort ha estat força més generosa amb el barri de la Salut, perquè el quiosc del carrer de Verdi, 220 (per sobre de la travessera de Dalt), havia venut els 40 bitllets que tenia d’aquest mateix número. El darrer bitllet premiat el van donar ahir mateix al vespre. Cada bitllet té 15.000 euros de premi, així que enguany aquest establiment, que fa dos anys es va traslladar del carrer de Valldoreix al local actual, ha repartit 600.000 euros al barri. L’any passat ja van vendre alguns bitllets del 35543, que llavors va obtenir el quart premi (5.000 euros per bitllet), així que esperen per Sant Jordi poder vendre el segon premi i el proper Cap d’Any, la grossa.

Reus ha esgarrapat una mica del tercer premi i una mica del quart, el 27470, que també s’ha venut a Castelldefels i a les localitats de Pinyols i els Arcs. El cinquè premi, per al número 27719, s’ha repartit entre punts de venda situats a l’Hospitalet de Llobregat, Figueres i Sant Feliu Sasserra. El número 09260, venut a Blanes i per internet, s’ha endut el primer premi de la Grossa de Cap d’Any, dotat amb 100.000 euros per cada bitllet de cinc. A més d’aquests grans premis, també n’hi ha per als números anteriors i posteriors als premiats, per a tota la centena que hi comparteixin les tres primeres xifres i per a tots aquells números que hi coincideixin en les dues, tres o quatre últimes xifres.

El sorteig s’ha fet en un plató de TV3, retransmès en directe per aquesta cadena. L’actor Bruno Bergonzini, el músic Joan Dausà, l’actiu Mercè Comas i l’esportista Gemma Mengual han estat els “padrins d’honor”, és a dir, els encarregats d’activar els bombos automàtics que han triat les cinc boles de cada número per als premis que van del segon al cinquè. En arribar el primer, l’honor ha estat per a Pere Espunyà, guanyador del sorteig que s’havia fet entre els compradors de la Grossa a través d’internet per triar aquesta mà innocent.

Els bitllets d’aquesta Grossa de Cap d’Any es van posar a la venda al juny i se n’han pogut comprar fins a aquest matí a les 11 h a la seu central de Loteries de Catalunya i als 2.200 punts de venda distribuïts per tot Catalunya, sobretot estancs. També per internet, malgrat que tot el web de Loteries de Catalunya va deixar de funcionar ahir i dues hores després del sorteig encara no s’ha recuperat. Fins divendres, s’havien distribuït bitllets de la Grossa de Cap d’Any per valor de 24 milions d’euros, una xifra que supera els 23 milions de l’any passat, quan les vendes van caure dels 24 milions del 2014 o els 25,3 del 2013, quan es va crear aquest sorteig. La Generalitat ja ha anunciat la creació d’un nou sorteig especial de Loteries de Catalunya, que se celebrarà per primer cop el proper 27 d’abril.