Segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, durant aquests dies l’ocupació frega el 100 %. Prova d’això són els turistes que passegen pels carrers del centre i que han viatjat per celebrar el Cap d’Any a la ciutat. És per això que molts hotels es preparen per rebre el 2017 amb una gran festa, com l’Hotel Omm, al carrer de Rosselló. Segons Clementina Milà, relacions públiques de l’establiment, volen que els clients se sentin com ‘celebrities’ passejant sobre una catifa vermella.

El restaurant de l’hotel, assessorat pel Celler de Can Roca, ofereix un menú de gairebé 300 euros per persona que inclou autèntica cuina “delicatessen”. Esperen prop de 700 persones que aprofiten aquesta nit tant especial per permetre’s un luxe gastronòmic. El preu inclou vuit plats i un maridatge de vi, com també un concert en directe que amenitzarà la vetllada.

Els hotels de la ciutat no són els únics, però, que s’han posat en marxa per tenir-ho tot enllestit. Restaurants com el Milo Grill, al carrer de Balmes, aquest matí ja han començat a preparar els primers plats del menú. Segons Lluís Llunas, xef del restaurant, esperen més de 100 comensals. “Prioritzem que els clients quedin ben tips, però al mateix temps no ens deixem cap detall”, afegeix.

Les perruqueries tampoc no han aturat els assecadors. La perruqueria La Saura, al carrer de Bailèn, ha aixecat la persiana ben d’hora per rebre els clients que tenien cita per pentinar-se. Tot i que el local ha estat ple durant tot el matí, els treballadors asseguren que ha estat com un dissabte habitual. De fet, la Laia Aromí, perruquera de l’establiment, afirma que ja fa anys que les dones en particular no es fan recollits especials. “Prefereixen un ‘look’ còmode i natural”, explica.